Veel gestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met mij op.

Acute blessures kunnen dagelijks behandeld worden, vooral als ze gepaard gaan met aanzienlijke pijn.

Chronische klachten reageren beter wanneer er 2-3 keer per week behandeld wordt, vervolgens met afnemende frequentie naar eenmaal per week of eenmaal om de week bij verbetering.

Dit hangt af van de aard en de aandoening die wordt behandeld. Voor sommige acute aandoeningen kunnen 4-6 behandelingen voldoende zijn.

Die van een meer chronische aard kunnen 6-12 (of meer) behandelingen vereisen.

U kunt verbetering van uw toestand (meestal pijnvermindering) voelen na de eerste behandeling.

Soms zult u voor een aantal behandelingen geen verbetering voelen. Dit betekent niet dat de toestand niet verbetert.

Elke behandeling is cumulatief en de resultaten worden vaak gevoeld na meerdere sessies.

Ja. Lasertherapie wordt vaak toegepast in combinatie met andere therapievormen, waaronder fysiotherapie, chiropractie, massage, mobilisaties, elektrotherapie en zelfs na een operatie.

Andere behandelmethoden zijn complementair en kunnen met laser worden gebruikt om de effectiviteit van de behandeling te verhogen.

Lasertherapie is geheel pijnloos.

Af en toe voelt men een aangename warmte of tintelingen.

Pijngebieden of ontstekingen kunnen kort gevoelig zijn voordat er pijnvermindering ontstaat.

Al meer dan twintig jaar wordt deze vorm van therapie door zorgaanbieders over de hele wereld gebruikt en er zijn zeer weinig bijwerkingen gemeld. Af en toe kunnen sommige oude pijnklachten een paar dagen verergeren, omdat de genezingsreactie actiever is na de behandeling. Bijwerkingen zijn tijdelijk en uiterst zeldzaam. Wanneer er mogelijk bijwerkingen ervaren worden na de laserbehandeling resulteert dit niet in weefselschade.

  • Absolute contra-indicaties:

Laserlicht mag niet in de ogen komen (tijdens de behandeling dienen, te allen tijde, de personen die aanwezig zijn in de behandelruimte een voor de laser geschikte beschermingsbril te dragen).

Lasertherapie mag niet toegepast worden: direct over de schildklier, direct of rondom het gebied van een ruggenmergstimulator (SCS), direct op een tumor en tijdens de zwangerschap.

  • Relatieve contra-indicaties:

Lasertherapie mag niet toegepast worden direct over een pacemaker of andere elektronische apparaten, direct over tatoeages, tijdens gebruik van steroïden, recente cortisone/corticosteroïde injectie < zeven dagen, gebruik van immunosuppressiva, op gebieden met verminderd gevoel en bij bloedingen.

Mocht u een van bovenstaande contra en/of relatieve contra-indicaties hebben, bespreek dan de mogelijkheden met uw behandelaar.